Cartutxos compatibles… valen la pena?

Cartutxos compatibles… valen la pena?

Fins fa uns anys els fabricants de les impressores comptaven amb el monopoli d’aquest sector. De fet, una de les seves estratègies era oferir impressores a un preu molt assequible que requerien la compra de cartutxos de tinta d’un preu més elevat en proporció. Amb aquests consumibles era amb el que realment les grans marques treien beneficis dels seus productes.

No obstant això, des de fa ja diversos anys existeixen altres empreses que han fet el salt a fabricar cartutxos compatibles. Es tracta de tinta d’impressora fabricada per marques diferents a les de la teva impressora.

Els seus avantatges?

Es venen a un menor preu i permeten a l’usuari fer ús de la mateixa manera dels seus aparells i imprimir els seus documents.

I funcionen?

Si bé és cert que en els primers mesos de la seva aparició els cartutxos compatibles podien tenir alguna fallada i no funcionar correctament en totes les impressores, l’Organització de Consumidors al·lega que no existeixen estudis que avalin aquesta afirmació. A més, l’evolució dels consumibles compatibles ha estat molt positiva.

Què passa amb els originals?

Això no significa que comprar cartutxos de tinta o tòner originals sigui una pèrdua de diners, ni molt menys. Hi ha qui és fidel a una marca de tinta i prefereix comprar sempre el seu cartutx original. O també depèn de la finalitat de les impressions i com de content estigui l’usuari amb el resultat final de la qualitat dels colors amb l’un o l’altre tipus de cartutx.

El nostre consell

El millor és comprar cartutxos originals i provar també amb alguna de les marques que venen cartutxos compatibles per a valorar si val la pena l’estalvi del preu en funció del resultat final de les impressions.

Papereria Eva trobaràs la tinta del teu model de la teva impressora. Tu tries: original o compatible, en la varietat està el gust!

Papereria Eva | Valen la pena els cartutxos compatibles?